Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγκινάρες αλά πολίτα


ΥΛΙΚΆ
800γρ. (2 πακέτα) αγκινάρες κατεψυγμένες
400γρ. (1 πακέτο) αρακά
χυμός 1 λεμονιού
Άνηθος ψιλοκομμένος
3-4 πατάτες σε τέταρτα
2 καρότα σε ροδέλες
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι και τον αρακά. Καρυκεύστε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει. Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα.
ΤΙΡ
*Αν θέλετε αβγοκόψτε το φαγητό χτυπώντας έναν κρόκο με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...