ΥΛΙΚΆ
800γρ. (2 πακέτα) αγκινάρες κατεψυγμένες
400γρ. (1 πακέτο) αρακά
χυμός 1 λεμονιού
Άνηθος ψιλοκομμένος
3-4 πατάτες σε τέταρτα
2 καρότα σε ροδέλες
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
χυμός 1 λεμονιού
Άνηθος ψιλοκομμένος
3-4 πατάτες σε τέταρτα
2 καρότα σε ροδέλες
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι και τον αρακά. Καρυκεύστε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει. Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα.
Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι και τον αρακά. Καρυκεύστε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει. Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα.
ΤΙΡ
*Αν θέλετε αβγοκόψτε το φαγητό χτυπώντας έναν κρόκο με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού!
*Αν θέλετε αβγοκόψτε το φαγητό χτυπώντας έναν κρόκο με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου