Εποχιακό, κλασσικό, νόστιμο, υγιεινό γλυκό! Πάμε να το φτιάξουμε...
Υλικά
700 γρ. μούστος
90 γρ. νισεστέ
60 γρ. νερό
Κανέλα
Καρύδια χοντροκομμένα
700 γρ. μούστος
90 γρ. νισεστέ
60 γρ. νερό
Κανέλα
Καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε τον μούστο σε χαμηλή φωτιά, σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε το νισεστέ με το νερό σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το νισεστέ να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του νισεστέ στον μούστο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πήξει αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια.
Γαρνίρουμε τη μουσταλευριά, με καρύδια και λίγη κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βράζουμε τον μούστο σε χαμηλή φωτιά, σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε το νισεστέ με το νερό σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το νισεστέ να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του νισεστέ στον μούστο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πήξει αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια.
Γαρνίρουμε τη μουσταλευριά, με καρύδια και λίγη κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου