Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουσταλευριά

Εποχιακό, κλασσικό, νόστιμο, υγιεινό γλυκό! Πάμε να το φτιάξουμε...
Υλικά
700 γρ. μούστος
90 γρ. νισεστέ
60 γρ. νερό
Κανέλα
Καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε τον μούστο σε χαμηλή φωτιά, σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε το νισεστέ με το νερό σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το νισεστέ να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του νισεστέ στον μούστο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πήξει αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια.
Γαρνίρουμε τη μουσταλευριά, με καρύδια και λίγη κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΤΙΡ:
*Φάτε ζέστη ζέστη, με προσοχή να μην καείτε, με έξτρα δώση κανέλλας και καρύδια!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...