Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού!

Το σταφύλι είναι το φρούτο της εποχής!Πάμε να δούμε πως γίνεται γλυκό του κουταλιού...
Υλικά:
1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Χυμό από μισό λεμόνι
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, κόβουμε τις ρώγες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το γλυκό προσθέτουμε τ᾿ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού (για να μη ζαχαρώσει, το λεμόνι είναι φυσικό συντηρητικό). Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα. ΤΙΡ *Αν το σιρόπι δεν «δέσει» αφαιρούμε τα σταφύλια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει. Αντιθέτως αν μας φανεί σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
*Για τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τ'αμύγδαλα μέσα, για 2'. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε και με τα χέρια μας τα ξεφλουδίζουμε. Τ'αφήνουμε να στεγνώσουν και απλώνουμε σε ταψάκι, ψήνουμε για 10΄ στους 200°C μέχρι να ροδίσουν, εναλλακτικά με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι για 5'. Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...