Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατένια βραχάκια

Μπουκίτσα γεμάτη γευστικές εκπλήξεις και ταιριάζει τέλεια με μια ζεστή κούπα καφέ ή ζέστη σοκολάτα.

Υλικά
1 κούπα κουβερτούρα
3/4 κούπας λευκή σοκολάτα
1 1/2 κούπα δημητριακά
3/4 κούπας αποξηραμένα κεράσια, ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
1/3 κούπας αμύγδαλα ή καρύδια

Εκτέλεση
Βάλτε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί. Λιώστε μαζί τις δύο σοκολάτες (ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα ανακατέψτε καλά και βάλτε το ξανά στο φούρνο για άλλα 45 δευτερόλεπτα). Ανακατέψτε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση. Προσθέστε τα δημητριακά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι τα να παγώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν. Τρώμε!

ΤΙΡ
*Βάλτε ότι δημητριακά σας αρέσουν μόνο να προσέξετε να μην είναι πολύ γλυκά γιατί θα προσθέσετε και τα κεράσια και τις σοκολάτες και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γλυκό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια