Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολα κιμαδοταρτάκια

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
3 κόκκους μπαχάρι
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρ. κανέλα
200 γρ. μιξ τυριών (κεφαλοτύρι, ρεγκάτο, παρμεζάνα, γκούντα) τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τις πιπεριές να σοταριστούν για 2 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τον κιμά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα. Τον σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε και το κουκουνάρι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ένα νεροπότηρο νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα μισά τυριά και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε την βάση: Λαδώνουμε 4 φύλλα ελαφρώς με ένα πινέλο, κόβουμε σε τετραγωνάκια να χωράνε στα φορμάκια κόβουμε για να μην εξέχουν  γύρω-γύρω. Με τρυπητή κουτάλα βάζουμε γέμιση στα ταρτάκια, χωρίς να έχουν υγρά για να μην χαλάσει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί ο πάτος τους καλά!

ΤΙΡ
*Διαβάστε στο blog μου, στην κατηγορία Ζύμες, την βασική ζύμη για τάρτες αν θέλετε να το κάνετε με δικό σας φύλλο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...