Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μανιτάρια φρικασέ

ΥΛΙΚΆ
500γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 κρεμμύδια ξερά ή 5 φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι  μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αν θέλετε να το αβγοκόψετε
1-2 λεμόνια
1 αυγό
1 κ.γλ. κορν φλάουερ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βάζουμε λάδι και
περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να σοταριστεί και να "ιδρώσει". Ύστερα προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατέβουμε μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε τον άνηθο και το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Τέλος βάζουμε 1 ποτήρι νερό, μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω, ή καθόλου, εξαρτάται από την υγρασία που έχουν τα μανιτάρια. Μόλις βράσουν τα μανιτάρια (να τρυπιούνται με το πιρούνι) σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Για το αυγολέμονο Στίβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε στο χυμό το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί κι ύστερα προσθέτουμε 1 με 2 κουτάλες από το ζωμό του φαγητού. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι γρήγορα ώστε να μην ψηθεί απο το ζεστό ζωμό. Περιχύνουμε στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
ΤΙΡ
*Όσο υγιεινό και να μην ακούγεται δεν πλένουμε ΠΟΤΈ τα μανιτάρια γιατί έχουν την ιδιότητα να πίνουν το νερό και να το βγάλουν όλο μέσα στο φαγητό, ή στο σοτάρισμα και να καείτε! Απλώς σκουπίστε τα με μια πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...