Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια

Υλικά:
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
2 φλ. τσ. ζάχαρη
250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 αυγά
2 μέτρια λεπτόφλουδα πορτοκάλια
1 μπέικιν
500 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, κόβουμε τις δύο άκρες, τα καθαρίζουμε από κουκούτσια και λευκές ίνες και τα κόβουμε στη μέση και σε μικρότερα κομμάτια. Τα κόβουμε στο μούλτι χωρίς να τα πολτοποιήσουμε (θέλουμε να τα είναι χοντροκομμένα). Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το λάδι με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Όταν ασπρίσουν συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες και ένα-ένα τα αυγά. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος προσθέτουμε και τα κομμένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180°C για μια ώρα περίπου. Τεστάρουμε το κέικ με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει ένα 10λεπτο και τότε το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει.

Tip
*Αν θέλετε περιχύνετε με γλάσσο της αρεσκείας σας, θα βρείτε στο blog στις Σάλτσες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...