Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια

Υλικά:
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
2 φλ. τσ. ζάχαρη
250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 αυγά
2 μέτρια λεπτόφλουδα πορτοκάλια
1 μπέικιν
500 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, κόβουμε τις δύο άκρες, τα καθαρίζουμε από κουκούτσια και λευκές ίνες και τα κόβουμε στη μέση και σε μικρότερα κομμάτια. Τα κόβουμε στο μούλτι χωρίς να τα πολτοποιήσουμε (θέλουμε να τα είναι χοντροκομμένα). Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το λάδι με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Όταν ασπρίσουν συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες και ένα-ένα τα αυγά. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος προσθέτουμε και τα κομμένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180°C για μια ώρα περίπου. Τεστάρουμε το κέικ με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει ένα 10λεπτο και τότε το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει.

Tip
*Αν θέλετε περιχύνετε με γλάσσο της αρεσκείας σας, θα βρείτε στο blog στις Σάλτσες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια