Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρόπιτα Σκοπέλου

Νόστιμη κι εύκολη...
ΥΛΙΚΆ:
Φύλλο: 500 γρ. αλεύρι μαλακό
2 αβγά
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι αλάτι νερό όσο πάρει
Γέμιση: 500 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη ή δυόσμο
2 κ.σ. τυρί κρέμα προαιρετικά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανακτεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια ιδίου μεγέθους και τα ανοίγουμε ένα ένα λεπτά φύλλα με έναν πλαστη, αν κολλάει αλευρώνουμε. Με πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί και τα μπακάλικα (που έχουμε λιώσει νωρίτερα με πιρούνι). Τυλίγουμε γυρίζοντας το φύλλο σε σχήμα σαλιγκαριού. Να μην είναι πολύ παχύ γιατί δεν θα τηγανιστεί Tηγανίζουμε την πίττα σε καυτό λάδι για 5 λεπτά να πάρει χρυσό χρώμα!
ΤΙΡ
*Εναλλακτικα μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ για 15' στους 170. *Ακόμη μπορείτε να τις φτιάξετε με έτοιμο φύλλο της αρεσκείας σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...