Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φακές...οι άγνωστες!

Φακές...Αυτή η δύσκολη και άγνωστη συνταγή! Δεν αρέσουν στους περισσότερους αλλά είναι γεμάτες σίδηρο!!!

ΥΛΙΚΆ
500 γρ. φακές (χοντρές ή ψιλές)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλατοπίπερο
1 κουτάλα ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
5-6 ντομάτες λιαστές

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλέγουμε τις φακές σε πιάτο και πετάμε όσες είναι χαλασμένες. Ξεπλένουμε και βράζουμε για 10' και πετάμε το νερό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά και νερό μέχρι να σκεπαστούν και βάζουμε τις φακές. Βάζουμε  αλατοπίπερο, δαφνόφυλλα, ντομάτες λιαστές, σκόρδο ψιλοκομμένο και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσουν. ΤΙΡ *Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερο όταν βράζουν οι φακές! *Αν σας αρέσει βάλτε και μια πατάτα σε κύβους, βοηθάει να χυλώσουν οι φακές και προσθέτει και γεύση! Ακόμη όταν κατεβάσετε τις φακές απ'την φωτιά μπορείτε να βάλετε, (αν σας αρέσει), 3-4 κ.σ. ξύδι!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...