ΥΛΙΚΆ
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη ή λάδι
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη ή λάδι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
χτυπάς καλά τα αβγά, προσθέτεις το
γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαργαρίνη. Σκεπάζεις και αφήνεις για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζεις μια.μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζεις. Αφήνεις για λίγο και από την άλλα και τη βγάζεις από το τηγάνι. Γεμίζεις με ό,τι θέλεις και τρως!
χτυπάς καλά τα αβγά, προσθέτεις το
γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαργαρίνη. Σκεπάζεις και αφήνεις για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζεις μια.μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζεις. Αφήνεις για λίγο και από την άλλα και τη βγάζεις από το τηγάνι. Γεμίζεις με ό,τι θέλεις και τρως!
ΤΙΡ
Μπορείς να φτιάξεις τις κρέπες και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ώστε να έχεις για όποτε θελήσεις και να μην κάνεις ξανά την ίδια διαδικασία.
Απλά κάνε μια στοίβα από πέντε κρέπες (για να ξεπαγώνουν εύκολα και γρήγορα) τύλιξε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες γιατί θα χαλάσουν). Ξεπαγώνεις σε θερμοκρασία δωματίου, ζεσταίνεις στο φούρνο, γεμίζεις, καλή όρεξη!
Μπορείς να φτιάξεις τις κρέπες και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ώστε να έχεις για όποτε θελήσεις και να μην κάνεις ξανά την ίδια διαδικασία.
Απλά κάνε μια στοίβα από πέντε κρέπες (για να ξεπαγώνουν εύκολα και γρήγορα) τύλιξε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες γιατί θα χαλάσουν). Ξεπαγώνεις σε θερμοκρασία δωματίου, ζεσταίνεις στο φούρνο, γεμίζεις, καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου