Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρέπες (βασική ζύμη)

ΥΛΙΚΆ
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη ή λάδι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
χτυπάς καλά τα αβγά, προσθέτεις το
γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαργαρίνη. Σκεπάζεις και αφήνεις για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζεις μια.μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζεις. Αφήνεις για λίγο και από την άλλα και τη βγάζεις από το τηγάνι. Γεμίζεις με ό,τι θέλεις και τρως!
ΤΙΡ
Μπορείς να φτιάξεις τις κρέπες και να τις βάλεις στην κατάψυξη, ώστε να έχεις για όποτε θελήσεις και να μην κάνεις ξανά την ίδια διαδικασία.
Απλά κάνε μια στοίβα από πέντε κρέπες (για να ξεπαγώνουν εύκολα και γρήγορα)  τύλιξε τις με πλαστική μεμβράνη ή  αλουμινόχαρτο (να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες γιατί θα χαλάσουν). Ξεπαγώνεις σε θερμοκρασία δωματίου, ζεσταίνεις στο φούρνο, γεμίζεις, καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...