Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φαγητό στην δουλειά, τι να φας και τι όχι!

°Τροφές που μειώνουν το στρες και
ενισχύουν την καλή διάθεση: Σπανάκι που βοηθά στην συγκέντρωση, σολομό που μειώνει το άγχος.
°Συγκεκριμένες τροφές με υδατάνθρακες που, καθώς βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης (ορμόνη της χαράς), βελτιώνουν την διάθεση και χαλαρώνουν: Προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά και όσπρια.
°Βιταμίνη D κατά της θλίψης: Τυρί, αυγό, ψάρι (ωστόσο σημαντική για την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό είναι η έκθεση της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία).
°Τροφές με πολλές βιταμίνες. Εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια για βιταμίνη C. Μπρόκολο για βιταμίνη C, Κ και σίδηρο. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά για βιταμίνες Β, Κ και σίδηρο. Πιπεριές σε διάφορα χρώματα, ντομάτες, σουσάμι, λιναρόσπορο, καρύδια και αμύγδαλα για ω-3 λιπαρά οξέα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, ελαιόλαδο, σαρδέλες, κολιός/σκουμπρί/πέστροφα.
Τι δεν πρέπει να περιλαμβάνει το φαγητό μας στην δουλειά
°Σάλτσες, μπαχαρικά, πολλά κόκκαλα, έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά.
°Πολλά λιπαρά και βαριές τροφές που δημιουργούν «βάρος» και «φούσκωμα».
°Τροφές που προκαλούν υπνηλία, όπως είναι οι υδατάνθρακες (π.χ. ρύζι και ζυμαρικά) σε μεγάλες ποσότητες και τροφές με πολύ ζάχαρη που αυξάνουν ταχύτατα τα επίπεδα της γλυκόζης αλλά εξίσου γρήγορα μειώνουν το ζάχαρο, με αποτέλεσμα σύντομα να νιώσετε υπνηλία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!