Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φαγητό στην δουλειά, τι να φας και τι όχι!

°Τροφές που μειώνουν το στρες και
ενισχύουν την καλή διάθεση: Σπανάκι που βοηθά στην συγκέντρωση, σολομό που μειώνει το άγχος.
°Συγκεκριμένες τροφές με υδατάνθρακες που, καθώς βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης (ορμόνη της χαράς), βελτιώνουν την διάθεση και χαλαρώνουν: Προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά και όσπρια.
°Βιταμίνη D κατά της θλίψης: Τυρί, αυγό, ψάρι (ωστόσο σημαντική για την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό είναι η έκθεση της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία).
°Τροφές με πολλές βιταμίνες. Εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια για βιταμίνη C. Μπρόκολο για βιταμίνη C, Κ και σίδηρο. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά για βιταμίνες Β, Κ και σίδηρο. Πιπεριές σε διάφορα χρώματα, ντομάτες, σουσάμι, λιναρόσπορο, καρύδια και αμύγδαλα για ω-3 λιπαρά οξέα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, ελαιόλαδο, σαρδέλες, κολιός/σκουμπρί/πέστροφα.
Τι δεν πρέπει να περιλαμβάνει το φαγητό μας στην δουλειά
°Σάλτσες, μπαχαρικά, πολλά κόκκαλα, έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά.
°Πολλά λιπαρά και βαριές τροφές που δημιουργούν «βάρος» και «φούσκωμα».
°Τροφές που προκαλούν υπνηλία, όπως είναι οι υδατάνθρακες (π.χ. ρύζι και ζυμαρικά) σε μεγάλες ποσότητες και τροφές με πολύ ζάχαρη που αυξάνουν ταχύτατα τα επίπεδα της γλυκόζης αλλά εξίσου γρήγορα μειώνουν το ζάχαρο, με αποτέλεσμα σύντομα να νιώσετε υπνηλία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια