Υλικά (για 6 άτομα)
120 γραμ. πλιγούρι
2 μεγάλες ντομάτες (χωρίς φλούδα και σπόρια)
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρό αγγουράκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 πρέζα καγέν πιπέρι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
120 γραμ. πλιγούρι
2 μεγάλες ντομάτες (χωρίς φλούδα και σπόρια)
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρό αγγουράκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 πρέζα καγέν πιπέρι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνετε το πλιγούρι. To βάζετε σε μπολ και προσθέτετε ζεστό αλατισμένο νερό να το υπερκαλύπτει. Το αφήνετε να βράσει ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου, να μαλακώσει. Σουρώνετε αν έχει επιπλέον υγρό όταν είναι έτοιμο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και την μέντα, το ελαιόλαδο το λεμόνι, ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά κυβάκια και βάζετε στο πλιγούρι. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και καγιέν ανάλογα με τις γεύσεις σας.
Φτιάχνετε το πλιγούρι. To βάζετε σε μπολ και προσθέτετε ζεστό αλατισμένο νερό να το υπερκαλύπτει. Το αφήνετε να βράσει ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου, να μαλακώσει. Σουρώνετε αν έχει επιπλέον υγρό όταν είναι έτοιμο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και την μέντα, το ελαιόλαδο το λεμόνι, ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά κυβάκια και βάζετε στο πλιγούρι. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και καγιέν ανάλογα με τις γεύσεις σας.
Προσοχή οι ντομάτες και το αγγούρι πρέπει να μην έχουν κουκούτσια, γιατί θα βγάλουν πολλά ζουμιά στη σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου