Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολα τυροπιτάκια

Υλικά
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη λιωμένη
1 μεγάλο ποτήρι νερό ζεστό (μπορεί να χρειαστεί κι άλλο)
1 πρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
300 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
100 γρ. γκούντα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, αλλά κράτα 2-3 κουταλιές της σούπας μπορεί να χρειαστεί στο ζύμωμα αργότερα, κάνεις μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού ρίχνεις νερό, λάδι. μαγιά και ζάχαρη. Ζυμώνεις λίγο και ρίχνεις το αλάτι και το ξύδι. Συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, αν χρειαστεί ρίξε λίγο αλευράκι ακόμη! Άσε για 30' να ξεκουραστεί η ζύμη. Για την γέμιση ανακάτεψε όλα τα υλικά σ'ένα μπολάκι. Αλεύρωσε τον πάγκο σου και άνοιξε πάνω τη ζύμη σε πάχος ενός εκατοστού. Κόψε στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι του νερού, βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε κομμάτι και σκέπασε με το υπόλοιπο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ημικύκλιο. Ράντισε με λίγο νερό και ψήσε για 20' μέχρι να ροδίσουν στους 170 βαθμούς.

ΤΙΡ
*Η ζύμη είναι ιδανική και για πίτσα.
*Μπορείς να γεμίσεις με ότι θες, ζαμπόν, άλλα τυριά, μπέικον.
*Επίσης μπορείς να τα κάνεις γλυκά, αφαιρώντας το αλάτι, και προσθέτοντας λίγη ακόμη ζάχαρη. Έτσι γεμίζεις με μαρμελάδες ή κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...