Υλικά
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη λιωμένη
1 μεγάλο ποτήρι νερό ζεστό (μπορεί να χρειαστεί κι άλλο)
1 πρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
300 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
100 γρ. γκούντα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, αλλά κράτα 2-3 κουταλιές της σούπας μπορεί να χρειαστεί στο ζύμωμα αργότερα, κάνεις μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού ρίχνεις νερό, λάδι. μαγιά και ζάχαρη. Ζυμώνεις λίγο και ρίχνεις το αλάτι και το ξύδι. Συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, αν χρειαστεί ρίξε λίγο αλευράκι ακόμη! Άσε για 30' να ξεκουραστεί η ζύμη. Για την γέμιση ανακάτεψε όλα τα υλικά σ'ένα μπολάκι. Αλεύρωσε τον πάγκο σου και άνοιξε πάνω τη ζύμη σε πάχος ενός εκατοστού. Κόψε στρογγυλά σχήματα με ένα ποτήρι του νερού, βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε κομμάτι και σκέπασε με το υπόλοιπο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ημικύκλιο. Ράντισε με λίγο νερό και ψήσε για 20' μέχρι να ροδίσουν στους 170 βαθμούς.
ΤΙΡ
*Η ζύμη είναι ιδανική και για πίτσα.
*Μπορείς να γεμίσεις με ότι θες, ζαμπόν, άλλα τυριά, μπέικον.
*Επίσης μπορείς να τα κάνεις γλυκά, αφαιρώντας το αλάτι, και προσθέτοντας λίγη ακόμη ζάχαρη. Έτσι γεμίζεις με μαρμελάδες ή κρέμα ζαχαροπλαστικής!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου