Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαντιγί καραμέλας

Απλή παρασκευή με συνηθισμένα υλικά... Όμως η γεύση της είναι συναρπαστική, το ίδιο και τα αρώματά της! Είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις μια τούρτα ή ένα γλυκό και να κάνεις κάτι διαφορετικό! Επίσης η γεύση της θυμίζει την σαντιγί που βάζουν στον καφέ. Είναι λοιπόν και ιδανική γι αυτό. Αν ο καφές σας θέλετε να είναι ένα υπέροχο γλυκό!
Υλικά (για 2 στρώσεις μεσαίου μεγέθους παντεσπάνι)
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
2 κ.γλ. βούτυρο ή τίποτα αν δεν σας αρέσει το άρωμα του βουτύρου
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο μέσα στη
συσκευασία του (ΚΛΕΙΣΤΌ) σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, αν χρειαστεί κατά τον βρασμό προσθέτουμε κι άλλο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε
παχύρευστη μορφή, στα μισά προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις ενωθούν προσθέτουμε και το ζαχαρούχο που έγινε καραμέλα.
ΤΙΡ
*Η τελική της υφή μοιάζει με σαντυγί και όχι με κρέμα.
*Κατάλληλη και για frosting πάνω από cupcakes, ή τον καφέ σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...