Υλικά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και
ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 φλ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι χονδρό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και
ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 φλ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι χονδρό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλύντε το και πασπαλίστε το σπανάκι με λίγο χονδρό αλάτι και τρίψτε το με τα χέρια σας να βγάλει τα υγρά του. Στραγγίστε το και τοποθετήστε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με πιρούνι για να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί (25εκ.) και απλώστε το μείγμα. Ψήστε στο φούρνο στους 180°C για 30-40΄στη μεσαία σχάρα έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλύντε το και πασπαλίστε το σπανάκι με λίγο χονδρό αλάτι και τρίψτε το με τα χέρια σας να βγάλει τα υγρά του. Στραγγίστε το και τοποθετήστε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με πιρούνι για να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί (25εκ.) και απλώστε το μείγμα. Ψήστε στο φούρνο στους 180°C για 30-40΄στη μεσαία σχάρα έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου