Η... χορτοφαγική πλευρά απ`τα λαζάνια!
Υλικά (24εκ. ταψί)
250γρ. λαζάνια
3 μελιντζάνες
2 κολοκυθάκια
3 ντομάτες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
350γρ φέτα τριμμένη
1 κουτάλα ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
3 αυγά
350γρ φρέσκο γάλα
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιντζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να πιούν τα υγρά τους. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε μια σειρά λαζάνια. Ύστερα προσθέτουμε το μισό μείγμα λαχανικών, το μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και φέτας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία.με άλλη μια στρώση λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών. Σκεπάζουμε με την τελευταία στρώση λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Τέλος, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυράκια. Καλό θα ήταν να περιμένετε λιγάκι να κρυώσει πριν το δοκιμάσετε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου