Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κωκ σπιτικά

ΥΛΙΚΆ:
Παντεσπάνι: 140 γρ. ζάχαρη
6 κρόκους
6 ασπράδια
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
Γέμιση: 1 κουτί μόρφατ
50 γρ. γαλα
1 βανίλια
Σοκολάτα: 250 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
Σιρόπι: 150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μέλι
Φλούδα από ένα λεμόνι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους και τη βανίλια μέχρι ν'ασπρισουν.Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τ'ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.Αδειάζουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων,ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ,συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και σε ταψί με λαδόκολλα δημιουργούμε μικρά  κωκ.Σε προθερμασμένο  φούρνο ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.
Κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα μόρφατ μέχρι ν'αφρατέψει και προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια,συνεχίζουμε να χτυπάμεμέχρι να γίνει ομοιογενές.Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν για 3',αφήνουμε να κρυώσει σιροπιάζουμε τα μισά κωκ και βουτάμε το κάτω μέρος για λίγα δευτερόλεπτα.
Σοκολάτα: Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια,ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και και την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα,ανακατεύουμε για να λιώσει.
Συναρμολόγηση: Βαζουμε τα σιροπιασμένα παντεσπάνια σε μια πιατέλα ή ταψί,γεμίζουμε ένα κορνέ με την κρέμα και τη βάζουμε στο κέντρο απ'το παντεσπάνι,από πάνω βάζουμε το άλλο παντεσπάνι που δεν έχουμε σιροπιάσει και από πάνω ρίχνουμε την σοκολάτα!

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...