Λατρεύεις να σοτάρεις υλικά στο τηγάνι για να το φαγητο σου, δεν λατρεύεις όμως τόσο όταν κατά το σοτάρισμα τα μισά κολλάνε πάνω στο τηγάνι (επειδή εκείνη την ώρα χτύπησε το τηλέφωνο, η πόρτα ή κάτι καλό έπαιζε η τηλεόραση, ξεχάστηκες με το τραγουδάκι στο ραδιό;;;) και όχι μόνο καταστρέφονται αλλά δεν μπορείτε και να τα ξεκολλήσετε με τίποτα μετά; (χαλάς και το τηγάνι με την επιχείριση ξεκολλήματος, άλλα λεφτά να πάρεις καινούριο;;;) Η γνωστή λύση που χρησιμοποιούν πολλές μαγείρισσες είναι να προσθέτουν λίγο επιπλέον λάδι στο τηγάνι. Έχουμε κολπάκι εδώ!
Ναι μεν το λάδι βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι και πολύ γιατί αν ξεχαστείς δεεεεν κάνει τίποτα!) πρέπει όμως να το ρίξεις με τρόπο και όχι απλά να περιχύσεις το τηγάνι με αυτό και να καταλήξεις με ένα λαδωμένο φαγητό που πάλι δεν θα τρώγεται. Αντιθέτως, χρησιμοποιήσε μια μεταλλική σπάτουλα για να μεταφέρεις τα λαχανικά ή το κρέας στην μία πλευρά του τηγανιού και
έπειτα γυρίσε το τηγάνι έτσι ώστε η άδεια πλευρά του να είναι πάνω από τη φωτιά. Ρίξε σε εκείνη τη πλευρά το λάδι (1 με 2 κουταλιές της σούπας φτάνουν) και αφήσε το πρώτα να κάψει πριν μεταφέρεις το φαγητό ξανά σε όλο το τηγάνι. Το καυτό λάδι στο ζεστό τηγάνι θα δημιουργήσει μια λεία, αντικολλητική επιφάνεια που θα σας εξασφαλίσει το τέλεια σοταρισμένο φαγητό. Ακόμη για να μην χαράξεις (και χαλάσεις και χρειαστεί να αγοράσεις και να ξοδέψεις) το τηγάνι πάρε μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) που δεν θα το χαλάσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου