Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζύμη για πίτσα

ΥΛΙΚΆ:
500 γρ. περίπου αλεύρι
330 γρ. χλιαρό νερό
20 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Διαλύουμε την μαγιά μες το γάλα και το νερό προσθέτοντας τη ζάχαρη.Σε μπολ ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και μετά το λάδι.Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή ελαστική.Αφήνουμε ξεκουραστεί για 20' και μετά απλώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδωσει κ αλευρώσει ελαφρώς. Ψήνουμε για 10' βγάζουμε και πάνω βάζουμε οτι μας αρέσει συνεχίζει να ψηνουμε για 20-25' στους 180°C σε μεσαιο υψος φουρνου.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...