Απλή παρασκευή με συνηθισμένα υλικά... Όμως η γεύση της είναι συναρπαστική, το ίδιο και τα αρώματά της! Είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις μια τούρτα ή ένα γλυκό και να κάνεις κάτι διαφορετικό! Επίσης η γεύση της θυμίζει την σαντιγί που βάζουν στον καφέ. Είναι λοιπόν και ιδανική γι αυτό. Αν ο καφές σας θέλετε να είναι ένα υπέροχο γλυκό!
Υλικά (για 2 στρώσεις μεσαίου μεγέθους παντεσπάνι)
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
2 κ.γλ. βούτυρο ή τίποτα αν δεν σας αρέσει το άρωμα του βουτύρου
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο μέσα στη
συσκευασία του (ΚΛΕΙΣΤΌ) σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, αν χρειαστεί κατά τον βρασμό προσθέτουμε κι άλλο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε
παχύρευστη μορφή, στα μισά προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις ενωθούν προσθέτουμε και το ζαχαρούχο που έγινε καραμέλα.
ΤΙΡ
*Η τελική της υφή μοιάζει με σαντυγί και όχι με κρέμα.
*Κατάλληλη και για frosting πάνω από cupcakes, ή τον καφέ σας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου