Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη Μηλόπιτα

Ενα εποχιακό γλυκό και μια πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μηλόπιτα!

Υλικά 200 γρ βουτυρο ή μαργαρινη
5 μήλα
2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ .κανελλογαρύφαλα
5 αυγά
1 βανίλια
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
5 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε χοντρές ροδέλες, τις στρώνεις σε αβουτύρωτο ταψί. Λιώνεις το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη. Το ανακατεύεις με τα κανελλογαρύφαλα, το ρίχνεις πάνω στα μήλα, με τα καρύδια. Έπειτα χτυπάς τ'αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και προσθέτεις τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν, και ρίχνεις το το χυλό στο ταψί. Ψήνεις στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...