Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαλάτα του Καίσαρα

Υλικά
Σαλάτα 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
200 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα κομμένο σε όσο λεπτές φέτες
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
200 γρ. καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρουτόν 1/2 κιλό ψωμί χωρίς κόρα κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ελαιόλαδο
Ντρέσινγκ 1 αυγό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
10 γρ. Ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι
5 αντσούγιες ξεπλυμένες και λιωμένες στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση
Ντρέσινγκ: Βάζουμε σε ένα
μεγάλο μπολ τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, την πάστα αντσούγιας και το σκόρδο και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά, ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού βάλουμε όλο το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
του ντρέσινγκ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χρειάζεται προσοχή στο αλάτι, γιατί η γούστερ σος είναι ιδιαιτέρως αλμυρή.
Κρουτόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1' περίπου, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με λάδι. Μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20-25' ή μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά, στεγνά και να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σαλάτα: Τηγανίζουμε το κομμένο κύβους κοτόπουλο. Βάζουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια σε ένα μεγάλο μπολ και το καλαμπόκι προσθέτουμε το ντρέσινγκ, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τα κρουτόν και το τυρί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...