Υλικά
Σαλάτα 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
200 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα κομμένο σε όσο λεπτές φέτες
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
200 γρ. καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρουτόν 1/2 κιλό ψωμί χωρίς κόρα κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ελαιόλαδο
Ντρέσινγκ 1 αυγό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
10 γρ. Ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι
5 αντσούγιες ξεπλυμένες και λιωμένες στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Αλάτι
Σαλάτα 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
200 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα κομμένο σε όσο λεπτές φέτες
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
200 γρ. καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρουτόν 1/2 κιλό ψωμί χωρίς κόρα κομμένο σε μεγάλους κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ελαιόλαδο
Ντρέσινγκ 1 αυγό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
10 γρ. Ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι
5 αντσούγιες ξεπλυμένες και λιωμένες στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
3-4 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση
Ντρέσινγκ: Βάζουμε σε ένα
μεγάλο μπολ τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, την πάστα αντσούγιας και το σκόρδο και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά, ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού βάλουμε όλο το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
του ντρέσινγκ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χρειάζεται προσοχή στο αλάτι, γιατί η γούστερ σος είναι ιδιαιτέρως αλμυρή.
Κρουτόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1' περίπου, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με λάδι. Μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20-25' ή μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά, στεγνά και να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σαλάτα: Τηγανίζουμε το κομμένο κύβους κοτόπουλο. Βάζουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια σε ένα μεγάλο μπολ και το καλαμπόκι προσθέτουμε το ντρέσινγκ, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τα κρουτόν και το τυρί.
Ντρέσινγκ: Βάζουμε σε ένα
μεγάλο μπολ τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, την πάστα αντσούγιας και το σκόρδο και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά, ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού βάλουμε όλο το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
του ντρέσινγκ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χρειάζεται προσοχή στο αλάτι, γιατί η γούστερ σος είναι ιδιαιτέρως αλμυρή.
Κρουτόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1' περίπου, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με λάδι. Μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20-25' ή μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά, στεγνά και να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σαλάτα: Τηγανίζουμε το κομμένο κύβους κοτόπουλο. Βάζουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια σε ένα μεγάλο μπολ και το καλαμπόκι προσθέτουμε το ντρέσινγκ, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τα κρουτόν και το τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου