Υγιεινά και δυναμωτικά κεϊκάκια!!!
Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα 540 γρ. μπανάνα αλεσμένη
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. κανέλα
1 πρ. αλάτι
1 βανιλίνη
50 γρ. σταφίδες
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα στερεά υλικά, (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα,βανιλίνη, αλάτι). Χτυπάμε στο μούλτι την μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3'. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα της μπανάνας, την μαργαρίνη και τ'αυγά κι ανακατεύουμε καλά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τα στερεά υλικά σιγά-σιγά να γίνει μία αρκετά παχύρευστη ζύμη. Χτυπάμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση, (δεν χτυπάμε παραπάνω απ'όσο χρειάζεται το μειγμα στο μίξερ γιατί θα βγει η μαργαρίνη)! Αλευρώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, (για να μην πάνε στον πάτο), ανακατεύετε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Βάζουμε σε φόρμα με φωλιές για μάφινς που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραμελόχαρτα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C 20-25'.
ΤΙΡ:
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
*Αντικαταστήστε την μαργαρίνη με 50 γρ. ελαιόλαδο και 150 γρ. σπορέλαιο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου