Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια με μαρμελάδα και σοκολάτα

Υλικά (12 μικρά)
2 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανάβεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήσε φόρμες για ταρτάκια, ή για μάφινς. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις. Χτυπάς ζάχαρη και αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύεις απαλά με μία μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι.
1. Μοιράζεις ισόποσα το μείγμα ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που διαθέτεις. Ψήνεις για 10 λεπτά. 2. Μόλις βγάλεις τα ταρτάκια από το φούρνο τα ξεφορμάρεις γυρίζοντάς τα ανάποδα την φόρμα  και πιέζεις κάθε ταρτάκι με ένα κουτάλι κάνοντας μια εσοχή όπου θα μπει η μαρμελάδα.
3. Αφήνεις να κρυώσουν και απλώνεις 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας, στην εσοχή.
4. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνεις πάνω από την μαρμελάδα, απαλά χωρίς να πιέζεις. Αφήνεις 15-20 να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια