Υλικά (12 μικρά)
2 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
125 γρ. κουβερτούρα
2 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανάβεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήσε φόρμες για ταρτάκια, ή για μάφινς. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις. Χτυπάς ζάχαρη και αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύεις απαλά με μία μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι.
1. Μοιράζεις ισόποσα το μείγμα ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που διαθέτεις. Ψήνεις για 10 λεπτά. 2. Μόλις βγάλεις τα ταρτάκια από το φούρνο τα ξεφορμάρεις γυρίζοντάς τα ανάποδα την φόρμα και πιέζεις κάθε ταρτάκι με ένα κουτάλι κάνοντας μια εσοχή όπου θα μπει η μαρμελάδα.
3. Αφήνεις να κρυώσουν και απλώνεις 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας, στην εσοχή.
4. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνεις πάνω από την μαρμελάδα, απαλά χωρίς να πιέζεις. Αφήνεις 15-20 να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έτοιμα!
Ανάβεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήσε φόρμες για ταρτάκια, ή για μάφινς. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις. Χτυπάς ζάχαρη και αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύεις απαλά με μία μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι.
1. Μοιράζεις ισόποσα το μείγμα ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που διαθέτεις. Ψήνεις για 10 λεπτά. 2. Μόλις βγάλεις τα ταρτάκια από το φούρνο τα ξεφορμάρεις γυρίζοντάς τα ανάποδα την φόρμα και πιέζεις κάθε ταρτάκι με ένα κουτάλι κάνοντας μια εσοχή όπου θα μπει η μαρμελάδα.
3. Αφήνεις να κρυώσουν και απλώνεις 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας, στην εσοχή.
4. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνεις πάνω από την μαρμελάδα, απαλά χωρίς να πιέζεις. Αφήνεις 15-20 να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έτοιμα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου