Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια με μαρμελάδα και σοκολάτα

Υλικά (12 μικρά)
2 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανάβεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήσε φόρμες για ταρτάκια, ή για μάφινς. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις. Χτυπάς ζάχαρη και αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύεις απαλά με μία μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι.
1. Μοιράζεις ισόποσα το μείγμα ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που διαθέτεις. Ψήνεις για 10 λεπτά. 2. Μόλις βγάλεις τα ταρτάκια από το φούρνο τα ξεφορμάρεις γυρίζοντάς τα ανάποδα την φόρμα  και πιέζεις κάθε ταρτάκι με ένα κουτάλι κάνοντας μια εσοχή όπου θα μπει η μαρμελάδα.
3. Αφήνεις να κρυώσουν και απλώνεις 1-2 κουταλάκια μαρμελάδα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας, στην εσοχή.
4. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνεις πάνω από την μαρμελάδα, απαλά χωρίς να πιέζεις. Αφήνεις 15-20 να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...