Θα μου πεις εδώ καλά καλά δεν τις τρώμε σούπα, σαλάτα θα τις φάμε;;; Άξιζει όμως μία δοκιμή!
ΥΛΙΚΆ:
3 φλ. φακές
1 φλ. λάδι
7 φλ.νερό
1 φύλλο δάφνης
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα χωρίς σπόρια σε κύβους
1 αγγούρι καθαρισμένο σε κύβους
2/3 φλ. φουντούκια καβουρδισμένα
Ντρέσινγκ: 1/3 φλ. λάδι
1/3 φλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. μουστάρδα
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις φακές με το λάδι το νερό και την δάφνη όσο μας υποδεικνύει η συσκευασία.Μόλις βράσουν τις αφήνουμε να κρυώσουν.Κόβουμε τα λαχανικά.Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τις φακές και φτιάχνουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά του μαζί είτε στο χέρι με το σύρμα είτε στο μούλτι.Περιχύνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου