Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολα Μηλοπιτάκια

Ίσως απ'τις πιο εύκολες συνταγές για την αγαπημένη μηλόπιτα. Τα λες και ψωμάκια με μήλο, λες και τραγανομπισκοτένια ζύμη! Σου το έχω και βήμα βήμα μην μπερδευτείς!!! Προσοχή, είναι νόστιμα! Πάμε!

Υλικά
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ποτήρι νερό ζεστό (μπορεί να χρειαστεί κι άλλο)
3 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τις γεύσεις σου)
1 πρ. αλάτι
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
3-4 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
2 κ.γλ. κανελογαρυφαλλα
3 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.γλ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, αλλά κράτα 2-3 κουταλιές της σούπας μπορεί να χρειαστεί στο ζύμωμα αργότερα, κάνεις μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού ρίχνεις νερό, λάδι. μαγιά και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ζυμώνεις λίγο και ρίχνεις το αλάτι, και λίγο μείγμα απ'τα κανελογαρύφαλλα. Συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, αν χρειαστεί ρίξε λίγο αλευράκι ακόμη! Άσε για 30' να ξεκουραστεί η ζύμη. Καθάρισε και τρίψτε τα μήλα, στίψε τα καλά να φύγουν τα πολλά υγρά του μήλου. Για την γέμιση ανακάτεψε όλα τα υλικά σ'ένα μπολάκι, τα μήλα, την υπόλοιπη ζάχαρη (αν θέλεις, όση θέλεις), την τριμμένη φρυγανιά, τα υπόλοιπα κανελογαρύφαλλα, τα καρύδια χοντροκομμένα και ανακάτεψε καλά! (Βήμα-βήμα δες τις παρακάτω φωτογραφίες για να καταλάβεις την διαδικασία)
1. Κόψε μικρά μπαλάκια που να χωράνε στην χούφτα σου.
2. Άνοιξε τη ζύμη με το χέρι σου σε πάχος ενός εκατοστού.
3. Βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κομμάτι
4. Σκέπασε με το υπόλοιπο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ημικύκλιο.
5. Ένωσε τις δύο άκρες να γίνει σαν ένα ψωμάκι.
Ράντισε με λίγο νερό και ψήσε για 20-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος μέχρι να ροδίσουν στους 170 βαθμούς. Ρίξε άχνη και κανέλα όσο είναι ζεστά!

ΤΙΡ
*Φρυγανιά βάζουμε για να πιεί τα υγρά του μήλου και να μην τα πιεί η ζύμη και μαλακώσει.
*Όταν ανοίγεις το φύλλο στο χέρι η ζύμη γίνεται πιό αφράτη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...