Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπιφτέκια λαχανικών

Νηστίσιμο, χορτοφαγικό, υγιεινό, νόστιμο... Ακόμη, ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά σας τα λαχανικά χωρίς να το καταλάβουν!
Υλικά (για 4)
4 πατάτες καλά βρασμένες και λιωμένες πουρέ
2 καρότα βρασμένα ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι βρασμένο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη βρασμένη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Κόλιανδρο
Τριμμένη φρυγανιά
Σιμιγδάλι
Ψωμί για burger
Λίγες λεπτές φετούλες ντομάτας
Λίγα φύλλα απο σγουρό μαρούλι
Μουστάρδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα βραστά λαχανικά και τα μπαχαρικά μας και τους δίνουμε την υφή πολύχρωμου πουρέ, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά να σφίξουν. Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε σε σιμιγδάλι. Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Διαφορετικά τα τηγανίζουμε. Στήνουμε: Παίρνουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με μουστάρδα τις εσωτερικές επιφάνειες, βάζουμε μια φέτα μαρούλι, ένα μπιφτέκι λαχανικών και δυο λεπτές φετούλες ντομάτας.
ΤΙΡ
*Αν δεν το θέλετε για νηστίσιμο αλλά για χορτοφαγικό προσθέστε και μία χούφτα τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, τσένταρ, γραβιέρα).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια