Νηστίσιμο, χορτοφαγικό, υγιεινό, νόστιμο... Ακόμη, ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά σας τα λαχανικά χωρίς να το καταλάβουν!
Υλικά (για 4)
4 πατάτες καλά βρασμένες και λιωμένες πουρέ
2 καρότα βρασμένα ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι βρασμένο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη βρασμένη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Κόλιανδρο
Τριμμένη φρυγανιά
Σιμιγδάλι
Ψωμί για burger
Λίγες λεπτές φετούλες ντομάτας
Λίγα φύλλα απο σγουρό μαρούλι
Μουστάρδα
4 πατάτες καλά βρασμένες και λιωμένες πουρέ
2 καρότα βρασμένα ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι βρασμένο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη βρασμένη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Κόλιανδρο
Τριμμένη φρυγανιά
Σιμιγδάλι
Ψωμί για burger
Λίγες λεπτές φετούλες ντομάτας
Λίγα φύλλα απο σγουρό μαρούλι
Μουστάρδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα βραστά λαχανικά και τα μπαχαρικά μας και τους δίνουμε την υφή πολύχρωμου πουρέ, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά να σφίξουν. Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε σε σιμιγδάλι. Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Διαφορετικά τα τηγανίζουμε. Στήνουμε: Παίρνουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με μουστάρδα τις εσωτερικές επιφάνειες, βάζουμε μια φέτα μαρούλι, ένα μπιφτέκι λαχανικών και δυο λεπτές φετούλες ντομάτας.
Ανακατεύουμε τα βραστά λαχανικά και τα μπαχαρικά μας και τους δίνουμε την υφή πολύχρωμου πουρέ, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά να σφίξουν. Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε σε σιμιγδάλι. Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Διαφορετικά τα τηγανίζουμε. Στήνουμε: Παίρνουμε το ψωμάκι, αλείφουμε με μουστάρδα τις εσωτερικές επιφάνειες, βάζουμε μια φέτα μαρούλι, ένα μπιφτέκι λαχανικών και δυο λεπτές φετούλες ντομάτας.
ΤΙΡ
*Αν δεν το θέλετε για νηστίσιμο αλλά για χορτοφαγικό προσθέστε και μία χούφτα τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, τσένταρ, γραβιέρα).
*Αν δεν το θέλετε για νηστίσιμο αλλά για χορτοφαγικό προσθέστε και μία χούφτα τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, τσένταρ, γραβιέρα).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου