ΥΛΙΚΆ:
300 γρ. ασπράδια
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. κρόκοι
2 βανίλιες
125 γρ. αλεύρι
125 γρ. κορν φλάουρ
*(Αν θέλουμε το παντεσπάνι σοκολατένιο αφαιρούμε 25 γρ. αλεύρι και βάζουμε 25 γρ. κακάο)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα.Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέσα στη μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα.Αφού ενσωματωθούν τα δύο υλικά ανακατεύουμε τους κρόκους με τις βανίλιες και ρίχνουμε
στον κάδο του μίξερ.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ (ή και το κακάο) και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με τρυπητή κουτάλα απαλά να μην πέσει το μείγμα!Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε ένα λεπτό φύλλο απ'το μείγμα έτσι ώστε όταν ψηθεί να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το κάνουμε ρόλο.Ψήνουμε άμεσα στους 190°C για 7-8'.Όταν βγάλουμε απ'το φούρνο αφαιρούμε το παντεσπάνι αμέσως απ'το ταψί για να σταματήσουμε το ψήσιμο και για να μην στεγνώσει!Τέλος, γεμίσουμε με ότι μας αρέσει, προσέχοντας να μην μας σπάσει όταν το ρολάρουμε, και να μην το παραγεμίσουμε για να μην φύγει η γέμιση απ'τα πλαϊνά!
Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη!!!
300 γρ. ασπράδια
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. κρόκοι
2 βανίλιες
125 γρ. αλεύρι
125 γρ. κορν φλάουρ
*(Αν θέλουμε το παντεσπάνι σοκολατένιο αφαιρούμε 25 γρ. αλεύρι και βάζουμε 25 γρ. κακάο)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα.Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέσα στη μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα.Αφού ενσωματωθούν τα δύο υλικά ανακατεύουμε τους κρόκους με τις βανίλιες και ρίχνουμε
στον κάδο του μίξερ.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ (ή και το κακάο) και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με τρυπητή κουτάλα απαλά να μην πέσει το μείγμα!Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε ένα λεπτό φύλλο απ'το μείγμα έτσι ώστε όταν ψηθεί να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το κάνουμε ρόλο.Ψήνουμε άμεσα στους 190°C για 7-8'.Όταν βγάλουμε απ'το φούρνο αφαιρούμε το παντεσπάνι αμέσως απ'το ταψί για να σταματήσουμε το ψήσιμο και για να μην στεγνώσει!Τέλος, γεμίσουμε με ότι μας αρέσει, προσέχοντας να μην μας σπάσει όταν το ρολάρουμε, και να μην το παραγεμίσουμε για να μην φύγει η γέμιση απ'τα πλαϊνά!
Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου