Το χοντρό μπιζέλι… γίνεται υπέροχη σούπα, που εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα, αλλά και με την (γεμάτη πρωτεΐνες) γεύση και θρεπτικότητά της.
Υλικά:
1/2 κιλό αρακά
30 γρ. μαργαρίνη
1 πατάτα σε κύβους
5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
Αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
Γιαούρτι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε για
λίγο τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για περίπου 20 λεπτά, δηλαδή, ώσπου να μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες και ο αρακάς. Τα περνάμε από το μπλέντερ ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
ΤΙΡ
*Αντικαταστήστε την μαργαρίνη ζωικής με μαργαρίνη ελαιολάδου, αφαιρέστε το γιαούρτι κι έγινε νηστίσιμη η σούπα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου