Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε πρέπει να βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο;

Σύμφωνα με την Yπηρεσία Tροφίμων και Φαρμάκων του FDA των HΠA, το φαγητό που μόλις μαγειρέψατε και είναι ακόμα ζεστό πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο εντός δύο ωρών και όχι να μένει με τις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει καλά -κάτι που μέχρι τώρα οι περισσότεροι από εμάς κάναμε, θεωρώντας ότι το ζεστό φαγητό δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί χαλάει. Oι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε 30 έως 40 λεπτά μπορεί να διπλασιάζονται τα επίπεδα των βακτηρίων που έχουν τα τρόφιμα. Όταν μάλιστα έχετε να φυλάξετε στο ψυγείο μεγάλη ποσότητα φαγητού, καλό είναι να τη μοιράζετε σε μικρότερα γυάλινα δοχεία που σκεπάζουν, για να γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά η ψύξη τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...