Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αντίδοτα» για το πικάντικο φαγητό!

Aν κατά λάθος σας έπεσε πολύ πιπέρι και το φαγητό σας έγινε πολύ πικάντικο, προσθέστε λίγο λεμόνι ή λίγη ζάχαρη. Aυτά τα «αντίδοτα» θα μειώσουν αρκετά την καυτερή του γεύση. Αν πάλι φάτε κάτι καυτερό για να σας φύγει το κάψιμο το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πιείτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Οι καυτερές - πικάντικες γεύσεις φεύγουν είτε τρώγοντας γιαούρτι, ή πίνοντας λίγο γάλα και αν είστε λίγο πιό τολμηροί με ένα σφηνάκι βότκα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...