Περιττά τα λόγια... Δύο λέξεις μόνο... Σαβαγιάρ=Τιραμισού!
Τα υλικά...
3 αυγα
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. αλευρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Η εκτέλεση!
Χτύπα τ'ασπράδια με το αλατι μέχρι να στέκονται, ρίξε τη μιση ζάχαρη
λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα. Κατόπιν κάνε το ιδιο με τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ένωσε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολυ απαλά με μαρίζ ή τρυπητή κουτάλα από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια ρίξε το
αλεύρι ρίχνοντας σιγά σιγά σαν
βροχή με απαλό ανακάτεμα με τον ίδιο τρόπο. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί, βάλε σε κορνε το χυλο και άσε να πεφτει σαν κορδόνι ή πάρε το χυλο με κουταλι και το άσε να πέσει σα μικρός δίσκος. Πασπάλισε με ζάχαρη και τα ψήσε σε μέτριο φούρνο 180°C περίπου για 15'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου