Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζύμη για σαβαγιάρ

Περιττά τα λόγια... Δύο λέξεις μόνο... Σαβαγιάρ=Τιραμισού!

Τα υλικά...
3 αυγα
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. αλευρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ζάχαρη για πασπάλισμα

Η εκτέλεση!
Χτύπα τ'ασπράδια με το αλατι μέχρι να στέκονται, ρίξε τη μιση ζάχαρη
λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα. Κατόπιν κάνε το ιδιο με τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ένωσε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολυ απαλά με μαρίζ ή τρυπητή κουτάλα από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια ρίξε το
αλεύρι ρίχνοντας σιγά σιγά σαν
βροχή με απαλό ανακάτεμα με τον ίδιο τρόπο. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί, βάλε σε κορνε το χυλο και άσε να πεφτει σαν κορδόνι ή πάρε το χυλο με κουταλι και το άσε να πέσει σα μικρός δίσκος. Πασπάλισε με ζάχαρη και τα ψήσε σε μέτριο φούρνο 180°C περίπου για 15'.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...