2 φύλλα σφολιάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι (αν χρειαστεί γιατί θα βάλεις και τα τυριά που είναι αλμυρά)
Πιπέρι
1 ντομάτα τριμμένη
1 πρέζα κανέλα
2 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα και ξεψαχνισμένα
400γρ μετσοβόνε τριμμένο
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 γιαούρτι
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι (αν χρειαστεί γιατί θα βάλεις και τα τυριά που είναι αλμυρά)
Πιπέρι
1 ντομάτα τριμμένη
1 πρέζα κανέλα
2 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα και ξεψαχνισμένα
400γρ μετσοβόνε τριμμένο
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 γιαούρτι
1 αυγό
Σοτάρεις σ' ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές! Προσθέτεις την ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη, μία πρέζα κανέλα και πιπέρι, (αλάτι αν δεν προσθέσεις τις ποσότητες των τυριών). Αφήνεις να σιγοβράζει για 5-10 λεπτά. Σ' ένα μεγάλο μπώλ έχεις ξεψαχνίσει ένα βρασμένο κοτόπουλο, και το έχεις ψιλοκόψει, ρίχνεις το μετσοβόνε, το γιαούρτι, το αυγό και τα σωταρισμένα λαχανικά. Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά (εκτός απ'την γραβιέρα) και η γέμιση είναι έτοιμη. Χωρίζεις το φύλλο σφολιάτας σε 6 κομμάτια, τα τοποθετείς στις θήκες για μάφινς και τα γεμίζετε. Πασπαλίζεις με την γραβιέρα και ψήνεις στους 180οC για 40 λεπτά.
ΤΙΡ
*Διαβάστε στο blog μου, στην κατηγορία Ζύμες, την βασική ζύμη για τάρτες αν θέλετε να το κάνετε με δικό σας φύλλο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου