Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα φρέσκα ψάρια φαίνονται...

Τα ψάρια που έχουν μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια, δυσάρεστη οσμή, θολά ματιά τότε να τις αποφύγετε. Δεν πρόκειται για κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό τους. Αντίθετα, είναι σοβαρή ένδειξη ότι έχουν μείνει στο ιχθυοπωλείο περισσότερο καιρό από όσο πρέπει. Αν όμως τις έχετε αγοράσει και ενώ τις καθαρίζετε έχουν μια υφή γλίτσας και διαλύονται εύκολα, μυρίζουν άσχημα τότε να μην τις μαγειρέψετε, διότι είναι μπαγιάτικες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...