Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικό ταχίνι

ΥΛΙΚΑ
500γρ. σουσάμι αποφλοιωμένο
150γρ. σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους
200°C για 10 λεπτά. Απλώνεις το σουσάμι σε ένα ταψί και το βάζεις στον φούρνο, τον οποίο σβήνεις. Αφήνεις το σουσάμι μέχρι να χρυσό χρώμα. Πολτοποιείς το σουσάμι σε μπλέντερ και προσθέτεις σταδιακά το σησαμέλαιο. Μόλις προσθέσεις όλο το σησαμέλαιο, συνεχίζεις να
πολτοποιείς το μείγμα για 3-4 λεπτά. Το μείγμα που θα πρέπει να έχει κρεμώδη, πηχτή υφή, χωρίς κομμάτια σουσαμιού, αν χρειαστεί πολτοποιείς για περισσότερο χρόνο, αλλά όχι πολύ γιατί θα κόψει το μείγμα. Αφήνεις να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα. Αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα και στο ψυγείο περίπου για 2 μήνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...