ΥΛΙΚΑ
500γρ. σουσάμι αποφλοιωμένο
150γρ. σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
500γρ. σουσάμι αποφλοιωμένο
150γρ. σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους
200°C για 10 λεπτά. Απλώνεις το σουσάμι σε ένα ταψί και το βάζεις στον φούρνο, τον οποίο σβήνεις. Αφήνεις το σουσάμι μέχρι να χρυσό χρώμα. Πολτοποιείς το σουσάμι σε μπλέντερ και προσθέτεις σταδιακά το σησαμέλαιο. Μόλις προσθέσεις όλο το σησαμέλαιο, συνεχίζεις να
πολτοποιείς το μείγμα για 3-4 λεπτά. Το μείγμα που θα πρέπει να έχει κρεμώδη, πηχτή υφή, χωρίς κομμάτια σουσαμιού, αν χρειαστεί πολτοποιείς για περισσότερο χρόνο, αλλά όχι πολύ γιατί θα κόψει το μείγμα. Αφήνεις να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα. Αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα και στο ψυγείο περίπου για 2 μήνες.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους
200°C για 10 λεπτά. Απλώνεις το σουσάμι σε ένα ταψί και το βάζεις στον φούρνο, τον οποίο σβήνεις. Αφήνεις το σουσάμι μέχρι να χρυσό χρώμα. Πολτοποιείς το σουσάμι σε μπλέντερ και προσθέτεις σταδιακά το σησαμέλαιο. Μόλις προσθέσεις όλο το σησαμέλαιο, συνεχίζεις να
πολτοποιείς το μείγμα για 3-4 λεπτά. Το μείγμα που θα πρέπει να έχει κρεμώδη, πηχτή υφή, χωρίς κομμάτια σουσαμιού, αν χρειαστεί πολτοποιείς για περισσότερο χρόνο, αλλά όχι πολύ γιατί θα κόψει το μείγμα. Αφήνεις να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα. Αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα και στο ψυγείο περίπου για 2 μήνες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου