Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεϊκάκια κανέλλας

ΥΛΙΚΆ:
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη (ή όσο γλυκό το θέλουμε)
2 κ.γλ. γεμάτες κανέλλα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 ασπράδια
1 κρόκο
50 γρ. λάδι
Νερό όσο πάρει

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.Βάζουμε το λαδι,τον χυμο και το νερό μέχρι που να είναι ενα πηχτό μείγμα.Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα.Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).Ανακατεύουμε με το μείγμα απο το αλεύρι μέχρι να γίνει παχύρευστο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50'.Ίσως χρειάζεται περισσότερη ώρα ανάλογα με τον φούρνο τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.Μπορούμε να τα κάνουμε ατομικά κεϊκάκια ή ένα μεγάλο κέικ σε φόρμα 24 εκ.

Καλη Επιτυχία και Καλή Όρεξη!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...