ΥΛΙΚΆ:
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη (ή όσο γλυκό το θέλουμε)
2 κ.γλ. γεμάτες κανέλλα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 ασπράδια
1 κρόκο
50 γρ. λάδι
Νερό όσο πάρει
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.Βάζουμε το λαδι,τον χυμο και το νερό μέχρι που να είναι ενα πηχτό μείγμα.Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα.Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).Ανακατεύουμε με το μείγμα απο το αλεύρι μέχρι να γίνει παχύρευστο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50'.Ίσως χρειάζεται περισσότερη ώρα ανάλογα με τον φούρνο τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.Μπορούμε να τα κάνουμε ατομικά κεϊκάκια ή ένα μεγάλο κέικ σε φόρμα 24 εκ.
Καλη Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη (ή όσο γλυκό το θέλουμε)
2 κ.γλ. γεμάτες κανέλλα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 ασπράδια
1 κρόκο
50 γρ. λάδι
Νερό όσο πάρει
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.Βάζουμε το λαδι,τον χυμο και το νερό μέχρι που να είναι ενα πηχτό μείγμα.Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα.Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).Ανακατεύουμε με το μείγμα απο το αλεύρι μέχρι να γίνει παχύρευστο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50'.Ίσως χρειάζεται περισσότερη ώρα ανάλογα με τον φούρνο τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.Μπορούμε να τα κάνουμε ατομικά κεϊκάκια ή ένα μεγάλο κέικ σε φόρμα 24 εκ.
Καλη Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου