Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατόπιτα


ΥΛΙΚΆ:

350 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
10 γρ. μπέικιν
100 γρ. σοκολάτα κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
300 γρ. γάλα
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
20 γρ. κονιάκ
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ κρόκους,ζάχαρη,βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Σε μπολ ανακατεύουμε να γινει ένα μείγμα αλεύρι,κακάο,μπέικιν,σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας),γάλα,τη λιωμένη μαργαρίνη,κονιάκ και το ξύσμα με το χυμό του πορτοκαλιού.Σ'αυτό προσθέτουμε και τους κρόκους. Βαζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C για 40-45'.Αν θέλουμε να είναι υγρό στο κέντρο ψήνουμε στους 180°C για 30-35'.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...