Την λες και τούρτα για του Αγίου Βαλεντίνου, την λες και τούρτα θα την φτιάξω να φάω, την φτιάχνεις και σε επέτειο και εντυπωσιάζεις... Όλα αυτά βέβαια αν την κάνεις σε φόρμα που έχει σχήμα καρδιάς... Αλλιώς πολύ απλά την φτιάχνεις σε στρόγγυλη φόρμα και απολαμβάνεις!
Υλικά
Βάση: Μπισκότα σαβαγιάρ (δες την συνταγή στο blog μου στο #zymes/dough, Ζύμες)
1 φλ. γάλα
Το σιρόπι από μία κονσέρβα φρούτου της αρεσκείας σας
Κρέμα: 2 ½ ποτήρια γάλα
4/5 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. μαργαρίνη
2 βανιλίνες
1 αυγό (θερμοκρασία δωματίου)
Επικάλυψη: Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Κονσέρβα ή σάλτσα του φρούτου που επιλέξατε
Φιλέ αμυγδάλου ή σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Βάση: Μπισκότα σαβαγιάρ (δες την συνταγή στο blog μου στο #zymes/dough, Ζύμες)
1 φλ. γάλα
Το σιρόπι από μία κονσέρβα φρούτου της αρεσκείας σας
Κρέμα: 2 ½ ποτήρια γάλα
4/5 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. μαργαρίνη
2 βανιλίνες
1 αυγό (θερμοκρασία δωματίου)
Επικάλυψη: Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Κονσέρβα ή σάλτσα του φρούτου που επιλέξατε
Φιλέ αμυγδάλου ή σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Εκτέλεση:
Κρέμα:Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να
πήξει η κρέμα. Δεν ξεχνάμε να την ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Όταν η κρέμα κάνει φούσκες την
αποσύρουμε απ'τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και
ανακατεύουμε. Παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας μία μεγάλη κουταλιά κρέμας και τη ρίχνουμε στο αβγό. Ανακατεύουμε καλά
να γίνει ένα λείο μείγμα και το
ρίχνουμε σιγά σιγά στη ζεστή κρέμα
μας ανακατεύοντας καλά. Η υφή της
κρέμας πρέπει να είναι βελούδινη. Της βάζουμε μία μεμβράνη πάνω για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος.
Βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με ¾ φλιτζ. σιρόπι απ΄ την κομπόστα ή μερικές κουταλιές μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Στην πιατέλα μας τοποθετούμε ένα τσέρκι (αλλιώς κάνουμε την τούρτα σε ταρτιέρα). Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και απ΄τις 2 πλευρές για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μην τα μουλιάσετε πολύ, αρκεί να υγρανθούν. Τοποθετούμε μία στρώση σαβουαγιάρ και απλώνουμε την κρέμα μας. Προσθέτουμε και τη δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ. Απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα την σαντιγί. Φτιάχνουμε
και ροζέτες. Στο κέντρο της
τούρτας βάζουμε τα κομματάκια
απ'την κομπόστα μας ή τη σάλτσα
φρούτου. Στολίζουμε με φιλέ
αμυγδάλου ή τρούφα.
Κρέμα:Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να
πήξει η κρέμα. Δεν ξεχνάμε να την ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Όταν η κρέμα κάνει φούσκες την
αποσύρουμε απ'τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και
ανακατεύουμε. Παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας μία μεγάλη κουταλιά κρέμας και τη ρίχνουμε στο αβγό. Ανακατεύουμε καλά
να γίνει ένα λείο μείγμα και το
ρίχνουμε σιγά σιγά στη ζεστή κρέμα
μας ανακατεύοντας καλά. Η υφή της
κρέμας πρέπει να είναι βελούδινη. Της βάζουμε μία μεμβράνη πάνω για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος.
Βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με ¾ φλιτζ. σιρόπι απ΄ την κομπόστα ή μερικές κουταλιές μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Στην πιατέλα μας τοποθετούμε ένα τσέρκι (αλλιώς κάνουμε την τούρτα σε ταρτιέρα). Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και απ΄τις 2 πλευρές για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μην τα μουλιάσετε πολύ, αρκεί να υγρανθούν. Τοποθετούμε μία στρώση σαβουαγιάρ και απλώνουμε την κρέμα μας. Προσθέτουμε και τη δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ. Απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα την σαντιγί. Φτιάχνουμε
και ροζέτες. Στο κέντρο της
τούρτας βάζουμε τα κομματάκια
απ'την κομπόστα μας ή τη σάλτσα
φρούτου. Στολίζουμε με φιλέ
αμυγδάλου ή τρούφα.
ΤΙΡ:
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλών λιπαρών.
*Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε για βάση έτοιμο παντεσπάνι, έτσι όμως θα γίνει πιο βαριά.
*Εάν θέλετε την τούρτα σας σοκολατένια, μόλις ετοιμάσετε την κρέμα σας ανακατέψτε αμέσως ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
κουβερτούρας ή γάλακτος για περισσότερη γλύκα.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα σας για να γεμίσετε ταρτάκια, σου, τρίγωνα, αλλά και για να φτιάξετε ένα υπέροχο μιλφέιγ,
αφού την αρωματίσετε με λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού!
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλών λιπαρών.
*Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε για βάση έτοιμο παντεσπάνι, έτσι όμως θα γίνει πιο βαριά.
*Εάν θέλετε την τούρτα σας σοκολατένια, μόλις ετοιμάσετε την κρέμα σας ανακατέψτε αμέσως ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
κουβερτούρας ή γάλακτος για περισσότερη γλύκα.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα σας για να γεμίσετε ταρτάκια, σου, τρίγωνα, αλλά και για να φτιάξετε ένα υπέροχο μιλφέιγ,
αφού την αρωματίσετε με λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου