Καταρχήν βάζουμε τσίπουρο με πάγο! Έπειτα ξεκινάμε το μαγείρεμα...
Υλικά
300 γρ. μύδια (κατεψυγμένα)
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι τσίπουρο
Λάδι Αλατοπίπερο
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε καλά! Σε τηγάνι με λάδι σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και βάζουμε τα μύδια και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πέντε λεπτά πριν το σβήσουμε βάζουμε το τσίπουρο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 2-3'. Μόλις τα σερβίρουμε ζεστά προσθέτουμε και το τυρί (αν θέλουμε). Σερβίρουμε με τσίπουρο και...ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!
300 γρ. μύδια (κατεψυγμένα)
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι τσίπουρο
Λάδι Αλατοπίπερο
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε καλά! Σε τηγάνι με λάδι σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και βάζουμε τα μύδια και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πέντε λεπτά πριν το σβήσουμε βάζουμε το τσίπουρο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 2-3'. Μόλις τα σερβίρουμε ζεστά προσθέτουμε και το τυρί (αν θέλουμε). Σερβίρουμε με τσίπουρο και...ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!
ΤΙΡ
*Αν θέλετε φρέσκα μύδια θα τα αχνίσετε πρώτα και θα βάλετε στη συνταγή ΜΌΝΟ όσα ανοίξουν καλά, αφού τους αφαιρέσετε το όστρακο.
*Αν θέλετε φρέσκα μύδια θα τα αχνίσετε πρώτα και θα βάλετε στη συνταγή ΜΌΝΟ όσα ανοίξουν καλά, αφού τους αφαιρέσετε το όστρακο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου