Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μύδια σαγανάκι

Καταρχήν βάζουμε τσίπουρο με πάγο! Έπειτα ξεκινάμε το μαγείρεμα...
Υλικά
300 γρ. μύδια (κατεψυγμένα)
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 ντομάτα τριμμένη
1/2  ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι τσίπουρο
Λάδι Αλατοπίπερο
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε καλά! Σε τηγάνι με λάδι σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και βάζουμε τα μύδια και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πέντε λεπτά πριν το σβήσουμε βάζουμε το τσίπουρο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 2-3'. Μόλις τα σερβίρουμε ζεστά προσθέτουμε και το τυρί (αν θέλουμε). Σερβίρουμε με τσίπουρο και...ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!
ΤΙΡ
*Αν θέλετε φρέσκα μύδια θα τα αχνίσετε πρώτα και θα βάλετε στη συνταγή ΜΌΝΟ όσα ανοίξουν καλά, αφού τους αφαιρέσετε το όστρακο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...