Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σάλτσα γιαουρτιού για μακαρόνια

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ρίχνουμε το τυρί.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι αν χρειάζεται και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΙΡ
Για να μην κόψει η σάλτσα, βγάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν την φτιάξουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...