Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ρίχνουμε το τυρί.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι αν χρειάζεται και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε βαθύ τηγάνι με μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ρίχνουμε το τυρί.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι αν χρειάζεται και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΙΡ
Για να μην κόψει η σάλτσα, βγάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν την φτιάξουμε!
Για να μην κόψει η σάλτσα, βγάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν την φτιάξουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου