Σε πιο...λάιτ μορφή!
ΥΛΙΚΆ:
4 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
8 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Λίγη ρίγανη
Αλατοπίπερο
1 φλ. λάδι
Φέτα ή γκούντα τριμμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε στην μέση κατά μήκος τις μελιτζάνες και τις χαράσουμε χωρίς να φτάσουμε βαθιά και τρυπήσουμε το εξωτερικό.Ψήνουμε στο grill και από τις 2 πλευρές στους 170-175 μέχρι να μαλακώσουν.Ανοίγουμε λίγο στο κέντρο της μελιτζάνας για μπει η γέμιση.Βάζουμε το λάδι να κάψει,κόβουμε και σοτάρουμε πιπεριές και κρεμμύδια,αργότερα ρίχνουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.Μόλις μαλακώσουν λίγο βαζουμε ντομάτα,ζάχαρη,αλατοπίπερο,ρίγανη.Αφήνουμε να βράσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε το τυρί της επιλογής μας.Ψήνουμε άλλα 15' στους 180°C.
Αν περισσέψει γέμιση την βάζουμε κι αυτή στο ταψί.
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
ΥΛΙΚΆ:
4 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
8 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Λίγη ρίγανη
Αλατοπίπερο
1 φλ. λάδι
Φέτα ή γκούντα τριμμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου