Υλικά
1 σακουλάκι γίγαντες
2 πιπεριές σε ροδέλες
4 μεγάλες ντομάτες σε κύβους
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κύβους λαχανικών
1 μικρό ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Αλάτι
Κόκκους πιπεριού
Ρίγανη
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο
βράδυ τους γίγαντες. Την επομένη βράζετε τα φασόλια σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τρυπιούνται με πιρούνι. Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε
ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το
σκόρδο, τις πιπεριές. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα πιπέρια, το μαϊντανό Αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε γάστρα. Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε στους 200οC για περίπου 30-40 λεπτά. Βάζετε την ρίγανη. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.
ΤΙΡ
*Αν χρειαστεί κατά τον βρασμό ή στον φούρνο προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου