Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γίγαντες στη γάστρα


Υλικά
1 σακουλάκι γίγαντες
2 πιπεριές σε ροδέλες
4 μεγάλες ντομάτες σε κύβους
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κύβους λαχανικών
1 μικρό ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Αλάτι
Κόκκους πιπεριού
Ρίγανη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο
βράδυ τους γίγαντες. Την επομένη βράζετε τα φασόλια σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τρυπιούνται  με πιρούνι. Τα στραγγίζετε και τα τσιγαρίζετε σε
ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το
σκόρδο, τις πιπεριές. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα πιπέρια, το μαϊντανό Αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύετε και τα αδειάζετε σε γάστρα. Λιώνετε τους κύβους λαχανικών σε μία κούπα ζεστό νερό και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε στους 200οC για περίπου 30-40 λεπτά. Βάζετε την ρίγανη. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 10 λεπτά ακόμα.

ΤΙΡ
*Αν χρειαστεί κατά τον βρασμό ή στον φούρνο προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια