Νόστιμη και νηστίσιμη λύση! Αρωματικό και χορταστικό φαγητό!
Υλικά (4 άτομα)
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. γαρίδες φρέσκες (ή κατεψυγμένες με κέλυφος, καλής ποιότητας)
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ. νtοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να πάρουν μία βράση! Μετά χρησιμοποιούμε το νερό να βράσουμε τα μακαρόνια (αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό). Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν, βάζουμε το τσίπουρο, τις γαρίδες, την ντομάτα και τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλάτι αν χρειάζονται και συνεχίζουμε για 2'. Βάζουμε 2-3 κουτάλες ζωμό απ'τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10'. Ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε!
ΤΙΠ
*Ομοίως γίνεται και με άλλα θαλασσινά (καραβίδες, μύδια, κτλ...)!
Υλικά (4 άτομα)
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. γαρίδες φρέσκες (ή κατεψυγμένες με κέλυφος, καλής ποιότητας)
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ. νtοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να πάρουν μία βράση! Μετά χρησιμοποιούμε το νερό να βράσουμε τα μακαρόνια (αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό). Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν, βάζουμε το τσίπουρο, τις γαρίδες, την ντομάτα και τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλάτι αν χρειάζονται και συνεχίζουμε για 2'. Βάζουμε 2-3 κουτάλες ζωμό απ'τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10'. Ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε!
ΤΙΠ
*Ομοίως γίνεται και με άλλα θαλασσινά (καραβίδες, μύδια, κτλ...)!
*Αν νηστεύετε ακόμη και απο λαδι, φτιάξτε την συνταγή χωρίς να προσθέσεις λάδι. Αντί να σοτάρεις τα λαχανικά, βράσε τα σε λίγο νεράκι να μαλακώσουν και συνέχεισε την συνταγή ως έχει. Πρέπει όμως να καταναλωθούν άμεσα γιατί αν μείνουν κολλάνε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου