Oι μελιτζάνες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν κατά το μαγείρεμα, σοτάρισμα ή τηγάνισμά τους πολύ λάδι, με αποτέλεσμα να γίνονται δύσπεπτες και αρκετά παχυντικές. Aν, όμως, αφού τις ξεπικρίσετε, τις βουτήξετε 6 λεπτά μπίρα, θα απορροφήσουν λιγότερο λάδι και θα γίνουν πιο ελαφριές. Μπορείτε επίσης να τις ψήσετε στο γκριλ του φούρνου σας. Αφού βάλετε λίγο αλάτι και λάδι ανακατεύετε καλά και ψήνετε να πάρουν χρώμα. Γίνονται πολύ πιό ελαφριές και ισορροπούν την γεύση όταν θέλετε να τις προσθέσετε σε βαρύ φαγητό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου