ΥΛΙΚΆ:
3 μελιτζάνες
5 πράσινες πιπεριές σε φέτες
5 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
Κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας σε φέτες (γκούντα,τσένταρ,ένταμ)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδοντογλυφίδες
Σάλτσα (προαιρετική)
2 ντομάτες τετριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. τοματοπελτέ
3 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 μικρό ποτήρι νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και σε ένα ταψάκι τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε έτσι για 10' να βγάλουν την πικράδα τους. *Τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Μετά τηγανίζουμε λίγο και τις πιπεριές. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να πιεί το λάδι και να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τυλίγουμε βάζοντας μία φέτα πράσινη πιπεριά, τυρί, μία φέτα κόκκινη πιπεριά. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι, τις καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν. Τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΣΆΛΤΣΑ: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον τοματοπελτέ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση. Η σάλτσα μπαίνει 5' πριν βγει το φαγητό απ'το φούρνο.
*ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, τις ψήνουμε στο γκριλ, στην δεύτερη σκάλα του φούρνου να μην καούν, στους 160 °C μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν! Έτσι το φαγητό θα γίνει πιό ελαφρύ!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!
3 μελιτζάνες
5 πράσινες πιπεριές σε φέτες
5 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
Κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας σε φέτες (γκούντα,τσένταρ,ένταμ)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οδοντογλυφίδες
Σάλτσα (προαιρετική)
2 ντομάτες τετριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. τοματοπελτέ
3 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 μικρό ποτήρι νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και σε ένα ταψάκι τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε έτσι για 10' να βγάλουν την πικράδα τους. *Τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Μετά τηγανίζουμε λίγο και τις πιπεριές. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να πιεί το λάδι και να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τυλίγουμε βάζοντας μία φέτα πράσινη πιπεριά, τυρί, μία φέτα κόκκινη πιπεριά. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι, τις καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν. Τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΣΆΛΤΣΑ: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον τοματοπελτέ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση. Η σάλτσα μπαίνει 5' πριν βγει το φαγητό απ'το φούρνο.
*ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, τις ψήνουμε στο γκριλ, στην δεύτερη σκάλα του φούρνου να μην καούν, στους 160 °C μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν! Έτσι το φαγητό θα γίνει πιό ελαφρύ!
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου