Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περί...κέικ και μαρέγκας!

°Πριν χρησιμοποιήσεις ξηρούς καρπούς και λοιπά χοντροκομμένα  φρούτα στο κέικ, αλεύρωσέ τα! Έτσι, δεν θα πάνε στον πάτο της φόρμας και θα είναι μοιρασμένες ομοιόμορφα μέσα στο γλυκό!

° Για αφράτα κέικ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μόνα τους για 5 λεπτά και μετά πρόσθεσε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά. Αν το κέικ περιέχει και ασπράδια χτύπα μια σφιχτή μαρέγκα την οποία θα προσθέσεις στο τέλος ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά (από κάτω προς τα πάνω) με μια μαρίζ (κι αν δεν έχεις μάθει ακόμα τι είναι η μαρίζ μετά απ'όσες φορές το έχω πει είναι...σπάτουλα σιλικόνης)

°Ξέρεις (ξέρεις;;;) ότι η μαρέγκα (γενικά και όχι μόνο για το κέικ) είναι έτοιμη όταν πάρεις λίγη με ένα κουτάλι το γυρίσεις στο πλάι και δεν πέφτει απ'αυτό. Μην κάνεις αυτό που κάνουν οι σεφ, γυρίζοντας το μπολ ανάποδα, δεν πετυχαίνει πάντα και θα βρεθείς με μαρέγκα στο πάτωμα και...πάλι απ'την αρχή!

°Πρέπει να ανακατέψεις κάλα τη μαρέγκα με το μείγμα γιατι αλλιώς
μένουν άσπρα σημαδάκια στο γλυκό μετά το ψήσιμο. Αν η μαρέγκα νερουλίασει λίγο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε, δεν πειράζει (don't panic!!!) συμβαίνει συνήθως ρίξε την όλη στο μείγμα και ανακάτεψε κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω με μαρίζ ή τρυπητή κουτάλα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...