Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα αλμυρά

Υλικά
3 φλ. αλεύρι
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/3 φλ. μαργαρίνη
1 φλ. γάλα
Λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο τα τρυφερά φύλλα
1 κ.γλ. πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το τυρί, τη μαργαρίνη λιωμένη, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και το γαλα σιγά σιγά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 εκατοστών. Κόβουμε με φορμάκια. Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ή λίγο περισσότερο αν τα θέλετε πιό τραγανά!
ΤΙΡ
*Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 50 γραμμάρια αλλαντικά της αρεσκείας σας. Όμως μπορεί η ζύμη σας να χρειαστεί λίγο περισσότερο γάλα. Τα αλλαντικά θα τα βάλετε στο στάδιο μαζί με το τυρί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...