Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος


Γλυκό που δεν γινεται να λειπει απ'το τραπέζι της Σαρακοστής! Χαλβάς, τι άλλο;

ΥΛΙΚΆ
100 γρ. λάδι
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 κ.γλ. κανέλλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο ξύσμα λεμονιού
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι τα μπαχαρικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα ή πιο σκούρο (όπως μας αρέσει). Συνεχίζουμε κάνοντας την ζάχαρη, το μέλι, το νερό με φλούδες λεμονιού με ξυλαράκι κανέλας, σιρόπι και βράζουμε για 3' και ενώνουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ τα δύο μείγματα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ρίχνουμε καρύδια και σταφίδες. Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου μια ώρα. Ξεφορμάρουμε!

ΤΙΡ
*Μπορείτε να προσθέσετε και 30-40 γρ. κουβερτούρα τριμμένη στο μείγμα, όσο είναι ζεστό για να γίνει σοκολατένιος ο χαλβάς!!!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...