Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατατόσουπα με πράσα

Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
400 γρ. πράσα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
500 γάλα
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Μπαχάρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πατάτα και το πράσο για περίπου 1-2'. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε για περίπου 5', μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τότε, ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γάλα και σιγοβράζουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει. Αδειάζουμε τη σούπα (σε δόσεις, αν δεν χωράει όλη) στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε το μπαχάρι, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να πολτοποιηθεί και να γίνει λεία. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά
για περίπου 2-3', ανακατεύοντας
συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...