Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλαμαράκια στιφάδο

ΥΛΙΚΆ:

1/2 κιλό
7-8 μικρά κρεμμύδια
2 πατάτες χοντροκομμένες (προαιρετικά για να χυλώσει η σάλτσα)
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
Λίγο νερό
Αλατοπίπερο
1 φλ. λάδι
Λίγο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα,κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.Βάζουμε στο ταψι όλα τα υλικά.Ρίχνουμε και τα υγρά,αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και από πάνω βάζουμε την ντομάτα σε φέτες.Ψήνουμε για 45' στους 170 σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και για αλλα 15' χωρίς αυτό στους 180°C.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...